Moyo UNI - ideálny nosič aj pre začiatočníkov v nosení

Nosič Moyo UNI je načerstvejším prírastkom našej ponuky ergonomických nosičov. V tomto článku sa dozviete všetko, čo o ňom potrebujete vedieť. Moyo UNI svojimi vlastnosťami a jednoduchou manipuláciu je ako stvorený pre úplných začiatočníkov v nosení, ale rovnako ulahodí aj najnáročnejším a skúseným nosiacim rodičom.

 

Nosic Moyo UNI 1

 

Ako a prečo Moyo UNI vznikol?

Pri vývoji nosiča Moyo UNI sme vychádzali z túžby vytvoriť nosič, ktorý bude čo najjednoduchší na použitie, s ľahkým a intuitívnym nastavovaním, maximálne pohodlný. Skrátka, nosenie v ňom bude robiť radosť mnohým bábätkám a ich rodičom. Podarilo sa a my do svojho portfólia zaraďujeme nový novorodenecký nosič.

Vďaka dlhoročným skúsenostiam vo výrobe detských nosičov a taktiež skúsenostiam s nosením samotným, sme mohli vytvoriť nosič, v ktorom sme spojili tie najlepšie doterajšie systémy s pridanými novými vychytávkami. Výsledkom je UNIverzálny a UNIkátny produkt. 

Nestratia sa ani začiatočníci

Spôsoby nastavovania nosiča sme sa snažili maximálne zjednodušiť a manipuláciu s ním zvládne určite aj mamička či otecko, ktorí nemali s nosením žiadne skúsenosti. Pomôže k tomu aj podrobný fotonávod a chuť nosiť svoje dieťatko. 

Komfort pri nosení, kvalita a precíznosť v detailoch sú samozrejmosťou.

Moyo UNI okrem testovania v nosení medzi rôznymi mamičkami a rôzne veľkými bábätkami jednoznačne prešiel testovaním fyzikálnych a kvalitatívnych vlastností (mechanická, chemická a tepelná odolnosť) a spĺňa európsku medzinárodnú normu ČSN  EN 13209-2.

 

Nosič Moyo UNI

 

Vlastnosti nosiča Moyo UNI dôležité pre pohodlie bábätka

Moyo UNI je ergonomický rastúci nosič, vyrábaný zo šatkoviny, v ktorom môžete nosiť svoje bábätko od narodenia, približne od 3,5 kg hmotnosti. Veľkostne nosič bude rásť s bábätkom až do veľkosti cca 86 - 92.

Spôsob nastavenia chrbtovej opierky, respektíve jej zmenšenie na spodnú hranicu veľkosti umožňuje nosenie aj novonarodených bábätiek. Na chrbtovej opierke nastavujeme jej šírku medzi nožičkami bábätka, výšku a taktiež šírku v záhlaví bábätka.

Aby bolo v nosiči možné nosiť novorodenca je dôležité, aby bolo možné chrbtovú opierku zmenšiť natoľko, aby bolo bábätko v správnej ergonomickej polohe. Moyo Uni spĺňa túto podmienku vo všetkých smeroch. Nožičky bábätka sú v správnej polohe - pomyslenom písmene M, kedy je zadoček nižšie ako kolienka.

Nožičky nie sú odtláčané nahromadenou látkou a teda môžu voľne visieť. Chrbtová opierka pevne obopína chrbátik bábätka, dáva mu dostatočnú oporu a umožňuje mu zaguľatenie do písmena C. Bábätko je v nosiči bezpečne a pevne uložené bez toho aby sa vychyľovalo do strán. Hlavička bábätka je nad úrovňou opierky, ktorá ma v hornej časti umiestnené sťahovanie záhlavia aby aj táto horná časť zabezpečovala oporu pre krčnú chrbticu. Samozrejmosťou je fixačná kapucňa, ktorou zabezpečíme držanie hlavičky.

Moyo UNI spĺňa všetky požiadavky na bezpečné a zdravé nosenie najmenších bábätiek.

 

Nosič Moyo UNI

 

V čom je Moyo UNI iný ako Moyo Classa First size?

Oba naše novorodenecké nosiče majú rovnaké možnosti použitia, avšak sú medzi nimi zásadné rozdiely.

Prvým a hlavným rozdielom je spôsob nastavovania veľkosti chrbtovej opierky. Zatiaľ čo Classa First size využíva na nastavenie šírky suchý zips na vnútornej strane bedrového pásu, UNI má v spodnej časti chrbtovej opierky všitý šnúrkový sťahovací systém. Nie je to však klasické sťahovanie šírky pomocou šnúrok, aké poznáte aj z našich úplne prvých verzií nosičov (2017).

V systéme pribudol prvok - slučky - ktoré zafixujú nepotrebnú látku. Táto nepotrebná látka sa nahromadí v spodnej časti pri zmenšovaní opierky na menšie bábätká a tým pádom môže komplikovať podsadzovanie bábätka a teda aj správnu ergonomickú polohu. 

Tento nový spôsob zabezpečí do istej miery aj skrátenie chrbtovej opierky v stredovej línii, ktorá tým pádom nebude vysoká ani malým bábätkám.

 

Nastavenie nosiča Moyo UNI Nastavenie nosiča Moyo UNI

 

Nastavenie nosiča Moyo UNI Nastavenie nosiča Moyo UNI

 

Veľkou výhodou nového systému nastavenia šírky je aj fakt, že pri nosení novorodenca nemusíte meniť spôsob pripnutia ramenných popruhov na bedrový pás. Počas celého obdobia využívania nosiča používate stále ten istý spôsob nastavovania.

Bočné stiahnutie opierky a horná časť v záhlaví je taktiež na Moyo UNI zabezpečená šnúrkami.

Ďalším rozdielom medzi pôvodným a novým nosičom je strih chrbtovej opierky, ktorý sa musel prispôsobiť novým systémom. Každá časť má svoje miesto a premyslené umiestnenie. Doslova hra s centimetrami nás priviedla ku konečnému tvaru, ktorý spĺňal naše požiadavky.

Pôvodný First size má mierne širšiu chrbtovú opierku.

 

Rozmery nosiča Moyo UNI          Rozmery nosiča Moyo UNI

Rozmery nosica Moyo Classa First size         Rozmery nosiča Moyo Classa First size

Ako sa líšia bedrové pásy?

Ako bolo spomenuté, pôvodný Classa First size obsahuje vo vnútornej časti suchý zips na reguláciu šírky opierky. Absencia suchého zipsu na novom Uni spôsobila aj iné pocitové vlastnosti v pevnosti bedrového pásu. Moyo UNI má mierne mäkší bedrový pás, avšak stále dostatočné pevný a pružný, ktorý si zachováva svoj tvar a neláme sa pod váhou ani väčšieho bábätka.

Vďaka anatomickému tvaru a pružnosti sa krásne prispôsobí postave a dokonale obopne a podoprie aj popôrodné bruško. Premyslené tvarovanie a prešitie, vďaka ktorému bedrový pás netlačí na bedrové kosti.

 

Ktorý si teda vybrať?

Jednoznačná odpoveď nie je. Platí starý známy fakt: Každý z nás je individuálny a má iné požiadavky či už na nosič, kočík alebo napríklad topánky. Jednému bude vyhovovať jedno, inému zas druhé.

A preto máte aj u nás možnosť voľby a môžete si vybrať nosič, ktorý vám najlepšie sadne. Nemusíte ani nikam chodiť - ak si náš nosič vyberiete iba online a on vám po prvom vyskúšaní nesadne, radi vám ho vymeníme za iný model. Pretože okrem blízkosti a kontaktu s našimi deťmi je dôležitý aj komfort a pohodlie nás - nosiacich rodičov. :)

FOTONÁVOD MOYO UNI

VIDEONÁVOD MOYO UNI