Novorodenec a nosenie? Určite áno!

Ak plánujete nosiť svoje dieťatko od narodenia, odporúčame Vám zaobstarať si pre Vás vhodnú nosiacu pomôcku. Vo všeobecnosti preferujeme názor, že vhodne zvolená šatka na nosenie je na nosenie novorodenca najvhodnejšia. Samozrejme platí, že šatka musí byť správne a dostatočne pevno uviazaná, aby poloha v ktorej je dieťatko nosené bola ergonomická, chrbátik zaguľatený, dieťatko správne podsadené a otočené tváričkou k nosiacemu.
 
 
Nosič Moyo Village Nosič Moyo Lilac
 
 
Pred začatím s nosením odporúčame si dôkladne preštudovať návody na uviazanie dieťatka do šatky. Ideálne je nakontaktovať sa na poradkyňu nosenia, prípadne navštíviť podpornú skupinu nosenia.
 
Novorodenca je možné nosiť aj v ergonomickom nosiči. V tomto prípade je veľmi dôležité vybrať si nosič, ktorý je prispôsobený na nosenie novorodenca a dokážete v ňom dieťatko dostať do správnej ergonomickej polohy.
 
Moyo Vám ponúka vybrať si nosiacu pomôcku pre novorodenca, ktorá vám najviac vyhovuje.
Pokiaľ Vám viazanie šatky nevyhovuje a preferujete nosič, v našej ponuke nájdete ergonomický nosič Moyo Classa First Size, ktorý je je možné nastaviť tak, aby bol prispôsobený na nosenie novorodenca, ktorý dosiahol váhu 3,5 kg. Pred prvým použitím postupujte vždy podľa priloženému návodu, alebo návodu na webe.
 

Čím je vlastne nosič Moyo Classa First Size prispôsobený na nosenie od narodenia?

Nosič je možné nastaviť tak, aby dieťatko v ňom dosiahlo ergonomickú polohu.
Chrbtovú opierku je možné vďaka multiregulovatelnému systému nastaviť na dostatočne malú šírku opierky, ktorú má dieťatko medzi nožičkami, tým pádom nie sú jeho nožičky odtláčané a môžu visieť voľne dolu.
Výšku chrbtovej opierky je taktiež možné regulovať vďaka systému so sťahovacími šnúrkami. Fixáciu krčnej chrbtice zabezpečujú aj fixačné gumičky s brzdičkami umiestnené v hornej časti opierky. Tieto gumičky sťahujú šírku vrchu opierky zboku, vďaka čomu látka v stredovej línii chrbtice ostáva napnutá a tým jej dodáva dostatočnú oporu a ideálne zaguľatenie.
Vo vrchnej časti chrbtovej opierky sa nachádza aj fixačná kapucňa, ktorou je možné zafixovať hlavičku dieťatka. Na fixáciu je ju možné použiť zrolovanú, alebo rozprestretú, zachytenú do háčikov na ramenných popruhoch.
 
 
Nosič Moyo Village Sapphire Nosič Moyo Poľana Steel Blue
 
 
 Dôležitým prvkom na Moyo Classa First size nosiči, vďaka ktorému je prispôsobený na nosenie od narodenia, je systém uchytenia ramenných popruhov na bedrovom páse. Takto uchytené popruhy nevyvíjajú priečne tlak na jemnú chrbticu dieťatka a tým chrbátik ostáva správne zaguľatený. Istenie pred vychýlením dieťatka z opierky zabezpečujú dva externé popruhy pripnuté na boky opierky.
 
Vďaka dôkladne premyslenému a navrhnutému systému môžete bezpečne nosiť svoje dieťatko v Moyo ergonomickom nosiči a užívať si spoločné chvíle už od narodenia.
 
Ak obľubujete kríženie ramenných popruhov, ponúkame aj verziu Cross – ktorej ramenné popruhy sa krížia na chrbte. V tejto verzii Cross Tiny Size s rovnakými rozmermi opierky a rovnakým systémom v nastavovaní ako Classa Fisrt Size odporúčame dieťatko nosič najskôr od 2 mesiacov alebo od 5 kg dieťatka. Nakoľko ramenné popruhy nie je možné zapínať na bedrovom páse, neodporúčame v tejto verzii nosiť novorodenca.
 
Napriek tomu Vám nosič Cross Tiny Size ponúka dostatočne dlhé vekové rozmedzie pre nosenie a to od cca od 2 mesiacov do 1 a pol roka dieťatka. Vďaka kríženiu popruhov zabezpečí pohodlie Vaším ramenám aj pri dlhodobom nosení.